Red Bullin insinööripäällikkö Paul Monaghan ei usko, että ensi kaudelle nostettu polttoaineraja tulee vaikuttamaan tallien voimasuhteisiin.

FIA päätti nostaa aerodynamiikkamuutosten ohessa sallitun polttoainemäärän 110 kilogrammaan nykyisestä 105 kilogrammasta. Muutoksen tarkoituksena on mahdollistaa se, että kaikki voivat ajaa täydellä moottoriteholla koko kisan, eikä kuljettajien tarvitsisi säästellä polttoainetta.

– En usko sen vaikuttavan (voimasuhteisiin), Monaghan sanoi Read Motorsportin mukaan.

Hänen mukaansa tallit tulevat ajamaan eri tavalla kisan läpi, koska polttoainemäärä tankissa on kuitenkin sama lähdössä. Toiset joutuvat edelleen nostamaan kaasua suorilla, mutta he pääsevät ajamaan myös kevyemmällä autolla, koska auto kuluttaa enemmän. Tämä voi lisätä Monaghanin mielestä mielenkiintoa kisoihin.

– Esimerkiksi, jos meidän moottorimme vaatii vähemmän polttoainetta, silloin me emme joudu nostamaan suorilla, mutta joudumme ajamaan raskaammalla autolla. Jos jotain (muutosta tapahtuu), niin tulemme välttämään sen, että kaikki nostavat kaasua suorilla ja yrittävät säästää polttoainetta. Se on mielestäni hyväksi kisanäytökselle.