Huhut McLaren-tallin toiminnan ulottamisesta muihinkin sarjoihin kiihtyvät. Uusimpana ehdokkaana legendaariselle F1-tallille on noussut huhupuheissa IndyCar.

Tallin kuljettaja Fernando Alonso osallistui viime vuonna legendaariseen Indy500-kilpailuun McLaren-Andretti -tallin riveissä. Kokeilu jäi kertaluonteiseksi sekä kuljettajan että tallin osalta, ainakin toistaiseksi.

McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown kertoi Espanjan GP:n varikolla tallin olevan valmis laajentamaan toimintaansa myös formulaykkösten ulkopuolelle. Uutisoimme eilen miehen tuntemuksista WEC-sarjaan liittymisestä.

Myös toiset formulaluokat ovat tallin kiikarissa.

– Osallistuimme Indy500-kisaan viime vuonna, ja se on jotain sellaista, jota voimme tehdä oikeanlaisissa olosuhteissa uudestaankin. Pohjois-Amerikka on meille tärkeä markkina-alue, Brown totesi Autosportille.

Lähteet kertovat McLaren-johtoa nähdyn IndyCar-sarjan edellisessä osakilpailussa Indinapoliksessa. Vastaavasti viime vuonna Andretti- ja McLaren-tallien välisenä yhdyslinkkinä toiminut entinen huippukuljettaja Gil de Ferran vieraili viime viikonloppuna Espanjan GP:ssä McLarenin vieraana.

Perustellut hankkeet tulevat myös saamaan tallin omistajien hyväksynnän. Brownin mukaan suurimmat osakkeenomistajat, Mansour Ojjeh ja bahrainilainen sijoitusrahasto, ovat valmiita näyttämään vihreätä valoa kaikelle, mikä on taloudellisesti yhtiölle järkevää.