Maailman seuratuimpiin moottoriurheilusarjoihin kuuluva DTM eli Saksan vakioautosarja elää kohtalonhetkiään. Mercedeksen jättäessä sarjan tämän kauden päätteeksi kaipaa sarja kipeästi uusia osallistuja jatkonsa turvatakseen.

Hopeanuolen lähdön jälkeen sarjassa ovat jatkamassa enää vain Audi ja BMW, mutta molemmat ovat vaatineet sarjan järjestäjiltä lisävastusta, tai myös ne saattavat hylätä sarjan. DTM:n johtajaksi viime vuonna nimetty entienn F1-tähti Gerhard Berger on käynyt neuvotteluja useiden automerkkien kanssa, mutta toistaiseksi laihoin tuloksin.

Laadukkaan ja kansainvälisesti näkyvän sarjan houkuttelemattomuus kummastuttaa yli 200 GP-startin itävaltalaista.

– En voi ymmärtää, miksei tällainen mahtava kilpasarja houkuttele autonvalmistajia enemmän. On vaikea löytää järkeviä perusteita sille. Uskon, että tämä olisi mahtava sarja usealle merkille, Berger toteaa Autosportille.

Brittilehden mukaan Berger on käynyt neuvotteluja lähes kaikkien kansainvälisesti merkittävien autonvalmistajien kanssa. Viimeksi homma meni puihin Volkswagen Groupin kanssa, joka ei halunnut tuoda sarjaan toista kilpailijaa omistamalleen Audille.