Nico Rosberg ja Keke Rosberg tarjoilivat torstaina Monacon GP:n vapaissa harjoituksissa unohtumattoman elämyksen paikalle saapuneille F1-faneille. Nico paljasti miesten ajonäytöksen yltyneen niin hurjaksi, että joutui hieman huolestumaan isänsä puolesta.

Rosbergit ajoivat kaksi kierrosta ennen vapaiden harjoitusten alkua vanhoilla mestaruusautoillaan. Nicolla oli allaan vuoden 2016 Mercedeksen MM-voittajansa ja Kekellä vuoden 1982 mestaruuskoneensa.

Kuten uutisoimme aiemmin, Kekeä oli aluksi vaikea suostutella ajonäytökseen mukaan. Kun formulalegenda kuitenkin pääsi vanhan luottoratsunsa rattiin, innostui konkari avaamaan urkua aivan tosissaan.

Nico Rosberg kertoi isänsä ottaneen ensimmäisen kierroksen ilmeisen varovasti, mutta intoutuneen puskemaan kunnolla toisella kierroksella. 69-vuotiaan maailmanmestarin vauhti oli niin huimaa, että Rosbergiä alkoi jo huolettaa.

– Viimeisellä kierroksella aloin jo huolestua hieman, sillä hän puski todella kovaa mutkissa. Olin vain, että ota rennosti isä, ole kiltti. Meidän pitää vain päästä maaliin ehjin nahoin ja kaikki on kunnossa, Nico kertasi Autosportille.

Rosberg myönsi, että paluu F1-kaluston rattiin herätti jo kertalleen unohtuneita tunteita. Ajonäytöksen jälkeen tähtikuskista tuntui kuitenkin siltä, että ajohanskojen ripustaminen naulaan toissavuonna oli oikea päätös.

– Autoon istuminen ja radalle ajo tuntuivat siltä, kuin olisin ollut yhtäkkiä kotonani. Se oli upeaa. Se on aina noin viiden sekunnin ajan se tunne, että ”hitto, tämähän on aivan mahtavaa”. Noin minuutin jälkeen olen kuitenkin sillä fiiliksellä, että asiat ovat miten ne ovat ja olen onnellinen, Rosberg tunnelmoi.

Lähde: Autosport