Ferrarin kikkailu jatkuu: FIA:n jyrähdyskään ei muuttanut auton peilien sijaintia – kuva

© Kuva: Getty Images

Ferrarin Barcelonassa esittelemä ja FIA:n nopeasti sääntöjenvastaiseksi toteama peilikokeilu saa jatkoa Monacossa. Italialaistalli on tehnyt pieniä muutoksia täyttääkseen sääntöpykälät, mutta monien yllätykseksi peilit pysyvät edelleen Halossa.

Ferrari oli ensimmäinen talli, joka valjasti Halo-suojakaaren peiliensä kiinnityskohteeksi. Talli on ilmeisesti löytänyt peilien uudesta sijainnista suorituskyvyllistä etua.

FIA totesi tallin Barcelonan ratkaisun olleen sääntöjenvastainen. Ongelmaksi muodostui Ferrarin väittämä ”tukikappale”, jota FIA piti aerodynaamisena auton osana. Säännöissä tämänkaltaiset osat Halossa on kielletty, joten Ferrari määrättiin poistamaan ratkaisunsa käytöstä Barcelonan kisaviikonlopun jälkeen.

Ferrari tekikin työtä käskettyä. Se poisti kiistanalaisen tukiosan, mutta itse peili on edelleen samassa paikassa kuin kaksi viikkoa sittenkin. Tässä ei toki ole mitään väärää, sillä nykyinen ratkaisu näyttäisi täyttävän kaikki sääntöpykälät.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.