Ferrarin Barcelonassa esittelemä ja FIA:n nopeasti sääntöjenvastaiseksi toteama peilikokeilu saa jatkoa Monacossa. Italialaistalli on tehnyt pieniä muutoksia täyttääkseen sääntöpykälät, mutta monien yllätykseksi peilit pysyvät edelleen Halossa.

Ferrari oli ensimmäinen talli, joka valjasti Halo-suojakaaren peiliensä kiinnityskohteeksi. Talli on ilmeisesti löytänyt peilien uudesta sijainnista suorituskyvyllistä etua.

FIA totesi tallin Barcelonan ratkaisun olleen sääntöjenvastainen. Ongelmaksi muodostui Ferrarin väittämä ”tukikappale”, jota FIA piti aerodynaamisena auton osana. Säännöissä tämänkaltaiset osat Halossa on kielletty, joten Ferrari määrättiin poistamaan ratkaisunsa käytöstä Barcelonan kisaviikonlopun jälkeen.

Ferrari tekikin työtä käskettyä. Se poisti kiistanalaisen tukiosan, mutta itse peili on edelleen samassa paikassa kuin kaksi viikkoa sittenkin. Tässä ei toki ole mitään väärää, sillä nykyinen ratkaisu näyttäisi täyttävän kaikki sääntöpykälät.

Christian Menath

@MSM_Christian
This is the new Ferrari mirror arrangement. Still mounted to the halo but without the aero element on the top #F1 #MonacoGP