F1-maailma kohisee tällä hetkellä Ferrarin kilpurin laillisuudesta. Esille on noussut tasaisin väliajoin epäilyksiä auton sääntöjenmukaisuudesta.

Viimeisin kohu koskee auton voimanlähdettä, kuten aiemmin uutisoimme. Muut tallit ovat vaatineet SF71H-autoa tutkittavaksi ja tuomittavaksi, sillä sen uskotaan olevan sääntöjenvastainen.

Asian esille nostanut Auto Motor und Sport -lehti nostaa jutussaan esille myös italialaistallin viime aikojen toiminnan. Saksalaislehti heitti ilmoille epäilyksen tallin politikoinnista.

Ferrari on äänestänyt viime aikoina FIA:n ja moottoriurheilukomission esitysten puolesta, vaikka vielä aiemmin se oli tiukasti niitä vastaan. Ferrarin tuki ja äänet olivat ratkaisevassa roolissa, kun ensi kauden aerodynamiikkasäännöt sekä 2021 voimanlähdemuutokset nuijittiin läpi.

AMuS nosti jutussaan epäilyksen syistä, minkä vuoksi Ferrari pyörsi aiemmat puheensa. Lehden mukaan on mahdollista, että Ferrari osti äänillään FIA:n hyväksynnän ja ”syytesuojan”, mikäli sen tämän kauden auto todetaan joiltakin osin sääntöjenvastaiseksi.