Tällä kaudella F1-radoilla tv-asiantuntijan roolissa nähtävä Nico Rosberg kertoo uuden työnantajansa SkySportsin haastattelussa, miten haastajat voivat lyödä hallitsevan maailmanmestarin Lewis Hamiltonin.

Rosberg ja Hamilton ajoivat neljä kautta tallikavereina Mercedeksellä. Hamilton vei kuskien kaksintaistelussa voiton kolmena kautena ja juhli samalla kahta maailmanmestaruutta. Vuonna 2016 Rosbergin onnistui viimein voittaa lähes veriviholliseksi muuttunut tallikaverinsa ja himoitsemansa maailmanmestaruus, minkä jälkeen Rosberg päätti jäädä F1-kuskin hommista eläkkeelle.

Viimeisen kautensa kokemuksista Rosberg löytää neuvon nyt jo nelinkertaisen maailmanmestarin Hamiltonin lyömistä suunnitteleville haastajille.

– Lewisin heikkous on pieni epäjohdonmukaisuus. Hänelle tulee jaksoja, jolloin hän ei vaan ”ole käynnissä”. Jos niihin hetkiin pystyy iskemään ja hyödyntää ne täysillä, hänet voi pitää maassa vähän pidempään, Rosberg totesi.

Niin hyvä Hamilton kuitenkin entisen tallikaverinsakin mielestä on, että voittaminen vaatii täydellistä onnistumista haastajilta.

– Hyvinä viikonloppuinaan Lewis on lähes lyömätön. Hän on uskomattoman nopea ja ehkä paras kaveri radalla. Ainoa tapa lyödä Lewis on tehdä kaikki 100-prosenttisesti, ajaa täydellinen kausi. Muutoin ei ole mitään mahdollisuuksia.

Viime vuoden alkupuoliskolla vahvasti maailmanmestaruudesta taistellut Sebastian Vettel on alkavallakin kaudella Hamiltonin suurimpia haastajia. Rosberg kuitenkin uskoo, että hänen paikkansa Mercedeksellä täyttänyt Valtteri Bottas pääsee myös lähemmäksi toisella kaudellaan saksalaistallissa.

– Uskon, että hän pystyy siihen. Hän voi saada lisää raivoa päälle ja päästä hyvin, hyvin lähelle. Sitä me haluamme nähdä, hyvää tallin sisäistä taistelua, Rosberg kommentoi.

Lähde: Pitpass.com.