F1-sarjan päättäjät odottavat jo vesi kielellä uuden suoratoistopalvelun lanseeraamista kuluttajien hyppysiin. Tarkoituksena on kerätä muhkea rahapotti intohimoisten F1-fanien kautta.

Tiistaina julkaistu F1 TV -palvelu tulee tarjolle jo ensi kaudella maihin, joissa televisioyhtiöllä ei ole yksinoikeutta lähetyksille. Tästä syystä esimerkiksi Suomen ja Ison-Britannian kansalaiset eivät pääse vielä nauttimaan uudesta palvelusta, joka tarjoaa formulalähetykset kattavasti kohtuulliseen hintaan.

F1-sarjan digitaalisen markkina-alueen bisnesjohtaja Frank Arthofer kertoo uuden palvelun odotuksista. Jo pienenkin fanilauman houkuttelu tuotteen pariin tulee olemaan sarjalle suuri voitto.

– Meillä on kaksi kohderyhmää. Ensimmäinen ovat ihmiset, joilla ei ole mahdollisuutta seurata kisoja maksutelevisiosta johtuen. Toinen kohderyhmämme ovat niin sanotut harcore-fanit, jotka elävät ja hengittävät formuloita, Arthofer toteaa Autosportille.

– Sarjalla on noin 500 miljoonaa fania, joka on noin viisi prosenttia koko maailman lukumäärästä. Se on melkoinen summa. Jopa varovaisesti laskettuna tästä arviosta HC-fanien määrä on yksi prosentti, mikä tarkoittaa silti viittä miljoonaa katsojaa. Jos saamme houkuteltua tämän verran ihmisiä siirtymään palvelumme pariin, saamme jo siitä 500 miljoonaa dollaria, mies laskeskelee.