© Kuva: Getty Images

Keke Rosbergin uran tähtihetkeen tahdittanut F1-auto pääsee irti klassikoradan vuosijuhlassa

Keke Rosbergin upean uran maineikkain yksittäinen osakilpailuvoitto on eittämättä kauden 1983 Monacon GP:n ykkössija. Kyseiseen temppuun F1-sarjan ensimmäisen suomalaisen maailmanmestarin kyydittänyt entinen menopeli saa arvoistaan kunniaa myöhemmin tänä vuonna.

Hallitsevana maailmanmestarina kyseisellä kaudella ajaneen Rosbergin Williams FW08C -auto nähdään Thruxtonin radalla 2.-3. päivä kesäkuuta radan juhliessa 50-vuotista taivaltaan.

Ison-Britannian maineikkaimpiin ratoihin kuuluva Thruxton juhlii olemassaoloaan järjestämällä tapahtuman, jossa radalle pääsevät näytösluontoisesti useat klassikkokilpurit. Rosbergin Monacon GP:n voittoauto on ensimmäinen nimetty F1-kilpuri. Kuljettajan nimeä ei ole vielä julkistettu.

Kyseessä ei ole jokapäiväinen herkku, sillä edellisen kerran Williamsin F1-kilpuri on nähty Thruxtonissa vuonna 1993.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!