F1-talli huolissaan kulukaton kielteisistä vaikutuksista – ”Se olisi painajainen”

© Kuva: Getty Images

Sauberin tallipäällikkö Frederic Vasseur pelkää kulukaton pikkutarkan seuraamisen asettavan lajin naurunalaiseksi suuren yleisön silmissä.

Formula 1:een kaavaillaan kulukattoa, joka mullistaisi äveriäiden tallien dominoivan sarjan kilpailuasetelman täysin.

Uudistuksesta hyötyisivät erityisesti tallit, jotka toimivat lajin pienimmillä budjeteilla. Vaikka surkean kauden ajanut Sauber olisi hyötyjien kärjessä, huolestuttavat uudistuksen PR-vaikutukset silti tallin johtohahmoa.

– En vain tiedä, miten tekisimme kulukaton seuraamisen kanssa. Voisimme seurata tallien taloutta, mutta se pelottaa minua hieman. Se voisi johtaa tilanteeseen, jossa maailmalla uutisoitaisiin Mercedeksen tai Ferrarin käyttäneen kymmenen euroa enemmän, kuin olisi sallittu. Se olisi painajainen lajin imagon kannalta, Vasseur pohdiskeli Motorsportin haastattelussa.

Vasseurin mielestä kulukaton onnistuminen on kiinni siitä, miten kuluja rajoitetaan. Väärät ratkaisut voisivat kostautua pitkällä tähtäimellä. Sauber-pomo tiedostaa kuitenkin idean tuoman edun omalle tallilleen.

– Paras tapa olisi rajoittaa kuluja sääntöjen kautta. Budjetteja voitaisiin rajoittaa osia koskevilla säännöillä. Mercedes voi aina sijoittaa enemmän rahaa talliinsa kuin me. Mutta antakaa nyt pienemmille talleille edes mahdollisuus yltää palkintokorokkeelle. Tällä hetkellä kärjessä ovat vain kaksi Ferraria, kaksi ”Mersua” ja kaksi Red Bullia. Se on aika tylsää.Jos meillä olisi käytössä yhtä paljon rahaa kuin huipputalleilla, ero kärkeen pienenisi, Vasseur valitteli.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.