Formula 1 aikoo kokeilla ensi kaudella uutta mallia oheistuotteiden myynnissä. Sarja aikoo tuoda kisaradoille amerikkalaisesta NASCAR-rata-autosarjasta tutut ”matkamuistoteltat”, joista fanit voivat käydä ostamassa F1:n oheistuotteita.

Yksinkertaisuudestaan huolimatta taktiikka epäonnistui pahasti Yhdysvalloissa. NASCAR ryhtyi isoon yhteistyöprojektiin Fanatics-oheistuoteyrityksen kanssa. Sarja otti tuoteteltat käyttöön vuonna 2015, mutta luopui niistä jo viime vuonna heikentyneen myynnin myötä.

F1:n talousjohtaja Sean Bratches uskoo loihtivansa mallin amerikkalaisia toimivammaksi.

– Enpä usko, että palaamme 1970-luvun tyylisiin pikkukoppeihin, joissa ihmiset nojailevat pöytiin ja sanovat ”haluan tämän paidan”. Pienet kojut eivät toimi enää. Olemme ottaneet käyttöön Fanaticsin, joka on markkinan johtaja. Heillä on paljon tietämystä siitä, miten urheilutapahtumat toimivat ja tuotteita saadaan kaupaksi, Bratches vakuutteli Autosportin haastattelussa.

Myyntipomo kehui uutta konseptia ”massiiviseksi telttakokemukseksi”, joka mullistaa sarjan oheistuotemyynnin.

– Ensi vuonna meillä tulee olemaan massiivinen telttakokemus. Voit nostaa tuotteen hyllyltä, sovittaa sitä ja jonottaa jopa 15-20:ssa kassajonossa. Voit halutessasi lähettää tuotteen jopa suoraan kotiin DHL:n kautta. Uskomme, että se on kokemus, jota fanit ovat etsineet. Fanit uskovat siihen, Bratches väitti.