Robert Kubican vanha ystävä ja entinen F1-kuski Karun Chandhok uskoo puolalaisen saaneen reilusti mahdollisuuksia antaa näyttöjä kuljettajansa taidoista. Miehen mukaan Williams teki ratkaisunsa meriittien perusteella, eikä Kubican vauhti vain riittänyt kisakuljettajan pestiin.

– Se on ikävä homma hänen kannaltaan, mutta uskon todella että he antoivat hänelle todella paljon mahdollisuuksia todistaa kykynsä. Hänelle annettiin tilaisuus ansaita paikka suoritusten perusteella, Chandhok täräytti tuoreessa Autosportin podcast-jaksossa.

Williams on saanut rankkaa arvostelua päätöksestään palkata rikkaan venäläispankin tukema 22-vuotias Sergei Sirotkin kokeneen Kubican sijaan. Chandhok ei allekirjoita hurjaa kriitikkiä ”ostokuskeista” lainkaan.

– Ei tule mieleen monta kuskia, joille on annettu näin hyviä mahdollisuuksia kahden tallin riveissä. Mielestäni ei voi sanoa ollenkaan, etteikö hänelle annettu reilua tilaisuutta ansaita Williamsin pesti. Todellisuus on se, etteivät tallit voi palkata kuljettajia historian ja vanhojen saavutusten pohjalta, intialaiskuski muistutti.

Yhden kauden formuloita Hispanian tallin nimissä kurvaillut intialainen tuntee Kubican pitkältä ajalta. Chandhok paljasti olevansa pahoillaan ystävänsä urakehityksen suunnasta.

– Tunnen Robertin todella hyvin. Ystävystyimme jo vuonna 2005, kun ajoimme Renaultin World Series -sarjaa. Hän on mahtava kaveri. Ennen onnettomuuttaan, uransa huipulla hän oli aivan loistava kuljettaja. On todella sääli Robertin ja koko lajin kannalta, ettei tämä juttu onnistunut hänen kannaltaan.