Loputonta vääntöä! Ferrari-pomo jatkaa jankutusta – toisti tiukan uhkauksensa

© Kuva: Getty Images

Ferrari saattaa silti lopettaa F1:ssä, jos neuvottelujen alla olevat vuoden 2021 sääntöuudistukset eivät ole italialaismerkin mieleen, urheiluautobrändin puheenjohtaja Sergio Marchionne julisti Autosportin tuoreessa haastattelussa. Sisarmerkin Alfa Romeon liittyminen formuloihin Sauberin kumppanina ei Marchionnen mukaan muuta Ferrarin uhkausta.

– Lopettamisen mahdollisuus on edelleen vakava. Teimme sopimuksen Sauberin kanssa vain vuoteen 2020 asti siltä varalta, että Ferrari ei ole enää tuolloin F1:ssä. Keskustelemme kokoajan F1:n kanssa, eivätkä näkemyseromme ole suuret. Meillä on vielä aikaa päästä yhteisymmärrykseen, Marchionne vakuutti.

Italialaisen huippumerkin vaatimukset ovat tulleet selväksi. Ferrari vastustaa F1:n uuden omistajatahon Libertyn ehdottamia moottorirajoituksia, jotka tasapäistäisivät tallien kilpailuasetelmaa.

– Olemme tehneet pointtimme erittäin selväksi niiden asioiden kannalta, mistä emme ei aio perääntyä – teknologisen kehityksen edistäminen on meille elintärkeää. Emme voi tehdä autoista säännöillä niin yhdenvertaisia, että niitä ei edes erota teknologiselta puolelta. Ferrarin sydämessä on tekniikan kehittäminen. Jos sitä ei formuloissa ole, löydämme kyllä muitakin näyttämöitä taitojemme esittelyyn kilparadalla, Marchionne uhkaili.

Ferrarin tiedetään olevan myös epäileväinen F1:n ehdottaman kulukaton suhteen. Rikkaimpiin formulatalleihin kuuluvan italialaisbrändin pomo vakuuttaa kuitenkin olevansa periaatteen tasolla kulujen karsimisen puolella.

– Olen ensimmäisten joukossa ehdottamassa kulujen karsimista, ei se siitä ole kiinni. Emme vain usko, että kulukaton hallitseminen toimisi millään formuloissa. Meilläkin on paljon ihmisiä, jotka liikkuvat GT -ohjelmamme ja F1:n välillä. Olisi lähes mahdotonta hallita ja säännellä tällaisia kokonaisuuksia, Marchionne kritisoi.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.