Formuloiden huipputallin päällikkö avoimena luotettavuusongelmista – ”Viime vuosi oli huonoin yli kymmeneen vuoteen”

© Kuva: Getty Images

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner myöntää avoimesti tallinsa vaikeudet autojensa ja Renaultin moottorien ailahtelevuuden kanssa viime kaudella. Itävaltalaistallin johtohahmon mukaan Red Bull ei ole joutunut kärsimään vastaavista ongelmista vuosikausiin.

– Luotettavuuden suhteen ja moottorien suhteen viime vuosi oli huonoin sitten 2006, eli yli kymmeneen vuoteen. Moottorikumppanimme tekee kovasti töitä selvittääkseen ongelman. He kaipaavat parannusta asiaan myös oman tallinsa kannalta, Horner myönsi Motorsportille.

Renaultin koneiden toistuvat tekniset vaikeudet hidastivat energiajuomajätin tallia haastamasta F1:n kärkinimiä Ferraria ja Mercedestä kunnolla.

Kauden aikana jaettiin 740 lähtöruuturangaistusta voimayksiköiden vaihtamisesta. Jopa 320 niistä jaettiin Renaultille, kun Ferrari ja Mercedes ottivat kummatkin vain 20 sanktiota.

Ensi kaudelta Horner toivoo parempaa iskukykyä.

– Toivottavasti saamme kasaan kampanjan, jolla voimme haastaa Ferrarin ja Mercedeksen tosissaan. Hekään eivät aio tietenkään pysyä paikoillaan ensi vuoden aikana.

Ranskalaisvalmistajan koneet olivat hieman luotettavampia kauden loppupuolella. Red Bullin tähtipilotti Max Verstappen onnistui kaivamaan voitot Meksikon ja Malesian osakilpaluista. Tekniset murheet koneiden ja autojen rungon kanssa näkyivät kuitenkin edelleen erityisesti aika-ajoissa.

– Kello ei valehtele. Kaudessamme oli tavallaan kaksi puolikasta. Vuoden alussa ammuimme reilusti ohi tavoitteestamme. Selvitimme asiaa juurta jaksain simulaatio-ohjelmissa ja verstaalla ja onnistuimme lopulta löytämään selkän kehityskäyrän, Horner kehui.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.