Autovalmistajien mielenkiinto WEC-kestävyyssarjaa kohtaan on hiipunut viime vuosina. FIA ja OCA ovat tästä huolissaan, ja ovat päättäneet laatia uusia merkittäviä sääntöehdotuksia kaudeksi 2020-2021. Ehdotukset koskevat LMP1-luokan autojen futuristisen ulkonäön muuttamista enemmän tehdasvalmisteisten urheiluautojen suuntaan. Toyota uskoo uudistuksen tuovan uusia valmistajia mukaan sarjaan.

– Suunta on selvästi GT-tyylisiä autoja kohti. Uskomme tämän olevan positiivinen asia, joka antaa uutta nostetta LMP1:lle. Onhan se totta, että nykyisiä LMP1-autoja ei erota toisistaan ulkonäön perusteella. Autovalmistajia tällainen tilanne ei ole innostunut. Heti kun aloimme puhumaan urheiluautojen näköisistä kilpureista, kiinnostusta vaikuttaa olevan selvästi. Sarjalla on nyt hyvä noste päällä, Toyotan tekninen johtaja Pascal Vasselon kehui uudistuksia Autosportin haastattelussa.

Toyotan moottoriurheilujaoston johtaja Hisatake Murata vaikutti vahvistaneen japanilaismerkin jatkohalut kestävyysautojen kuninkuusluokassa viime viikolla WEC:n kaudenpäätösjuhlassa.

LMP eli Le Mans Prototype on vain kilpa-autoiluun suunniteltujen rata-autojen luokka. Ranskan Le Mansin 24 tunnin ajoista tunnetut futuristiset autot ovat autourheilun kehittyneimpiä kilpakoneita.

LMP-autoista on olemassa kaksi luokkaa. LMP1-autojen moottorien enimmäistilavuus on rajoitettuvapaasti hengittävillä koneilla 3,4 litraan ja ahdetuilla 2,0 litraan. Diesel-kilpureiden koneen enimmäistilavuus on rajoitettu turboahdettuna 3,7 litraan.

Vapaasti hengittävien LMP2-autojen koneet saavat olla jopa 5-litraisia. Turbohdettujen versioiden moottorit ovat rajoitettu 3,2 litraan.

F1-autoista poiketen LMP1-autot ovat kaksipaikkaisia, ja niissä käytetään usein hybridimoottoritekniikkaa.