F1:n tähtikuljettaja itsevarmana: ”Tallimme voi olla ennakkosuosikki maailmanmestariksi ensi vuonna”

© Kuva: Getty Images

Red Bullin tähtikuljettaja Daniel Ricciardo uskoo tallinsa ottaneen niin varmoja kehitysaskeleita, että he voisivat kyetä haastamaan kaikista kovimmatkin tallit. Kaiken osuessa nappiin Ricciardo näkisi tallinsa jopa ensi kauden ennakkosuosikkina valmistajien maailmanmestaruustaistossa.

– Jos saamme hyvän aloituksen kauteen, tallimme voi olla ennakkosuosikki maailmanmestariksi ensi vuonna. Kehityksemme tahti on ollut niin huimaa. Jospa onnistuisimme aloittamaan kauden yhtä hyvin kuin Ferrari ja Mercedes. Kehityksemme on ollut vahvaa, Ricciardo kehui Motorsportin haastattelussa.

Australialaiskuskin mukaan Red Bullin auton kehitystyö meni viime kaudella pieleen. Vuosi ei lähtenyt toivotulla tavalla käyntiin, eikä huomiota kiinnitetty Ricciardon mielestä oikeisiin asioihin.

– Aloitimme väärällä jalalla. Kaikki kehitystyö meni tämän aerodynaamisen konfiguraation säätämiseen, eikä se ollut lainkaan oikea suunta. He luulivat keskittyvänsä oikeisiin asioihin, mutta sitä ne eivät olleet. Kautta edeltävissä testeissä näimme, että automme vaikuttaa hyvin tavalliselta. Se ei kerro vielä kaikkea, mutta jotain se paljastaa suorituskyvystä, Ricciardo mietti.

Red Bull sijoittui F1-kaudella 2017 valmistajien MM-taistossa kolmanneksi Ferrarin ja Mercedeksen taakse.