F1-tallipäällikkö murehti viime kauden virhettään – ”Keskityimme siihen liian ajoissa”

© Kuva: Getty Images

Formuloiden ainoan amerikkalaishaastajan Haasin tallipäällikkö Günther Steiner myönsi Motorsportille talliin siirtäneen huomionsa jo liian ajoissa ensi vuoden autoon.

Kauden puolivälissä Haas oli vielä seitsemännellä sijalla vain neljän pistettä edellä Toro Rossoa. F1-vuoden päätteeksi amerikkalaiset jäivät kuitenkin toistamiseen kahdeksannelle sijalle. Renault ja Toro Rosso nousivat kummatkin MM-taistossa Haasin edelle.

Tallipomo jäi jälkikäteen pohtimaan, olisiko jenkkitallin kannattanut sittenkin kehittää viime kauden autoa pitempään.

– Viime kaudella oli vähän vähemmän notkahduksia ylös ja alas, mutta oli se silti melkoista vuoristorataa etenkin kauden toisella puolikkaalla. Odotimme kehitystyömme osalta enemmän, mutta toisaalta tiesimme täysin vaihtaneemme huomiomme jo ensi vuoden autoon. Keskityimme siihen liian ajoissa, Steiner valitteli Motorsportille.

MM-taistelun kiristyessä kauden loppupuolella sarjataulukon keskivaiheilla Haas alkoi tippua kovimmista kilpakumppaneistaan jälkeen. Steiner kertoi kausien välisten siirtymävaiheiden olevan usein haastavia.

– Jälkiviisasti ajateltuna, olisimmeko tehneet jotain eri tavalla? Aika varmasti. Teimme sen [vaihdon] liian ajoissa. Siirryimme tämän vuoden autosta seuraavaan liian ajoissa, vaikka olisi ehkä pitänyt tehdä jotain siltä väliltä. Emme voi enää kuitenkaan mennä takaisin. Olen aika varma, että ensi vuoden auto on silti parempi. Muuten emme olisi siirtyneet siihen niin ajoissa, Steiner arvioi.