Ruotsalaiskuljettajalta selitys tallikaverilta saamiinsa selkäsaunoihin: Hurja painoero

© Kuva: Getty Images

Sauberin Marcus Ericsson kokee hänen ja tallikaveri Pascal Wehrleinin erilaisten ruumiinrakenteiden selittävän, miksi saksalaiskuljettaja tuntuu päihittävän ruotsalaisen toistuvasti radalla.

Wehrlein on ajanut sveitsiläistallin kauden kaikki viisi MM-pistettä, minkä lisäksi hän johtaa tallin sisäistä aika-ajovertailua lukemin 9-4. Ericssonin F1-ura on vaakalaudalla, mutta miehen mukaan hänelle pitäisi herua ymmärrystä.

– Luvut eivät tietenkään mairittele minua, mutta syytän tappioistani osaltaan meidän painoeroa. Viime kisoissa meidän eromme on ollut jopa kymmenen kiloa, mikä vaikuttaa noin 0,3-0,4 sekuntia kierrosaikaan, Ericsson toteaa Autosportille.

Ericsson on huomattavasti Wehrleiniä pidempi kuljettaja, joten painon pudottaminen ei ole mikään helppo juttu. Ruotsalainen ei ole ainoa ”ylipainon” kanssa kärsijä, mutta Ericssonin kannalta ongelmaksi muodostuu myös Sauberin auton paino. Kaluston liikakiloista johtuen Ericsson ei voi kikkailla painojakauman kanssa yhtä paljon kuin muut kuljettajat, mukaan lukien tallikaverinsa.