Valtteri Bottaksen viime ajat formuloissa ovat olleet haastavia, ja hänen sanojensa mukaan jopa uran vaikeimpia. Mercedeksen F1-tallin johtohahmo Niki Lauda näkee F1 Todayn mukaan, että Bottas ei ole itse syyllinen romahtamiseensa.

– Hälytyskellot soivat äänekkäästi, auto ei ole vakaa, siinä on jotain vikaa aerodynaamisesti tai mekaanisesti, Lauda puhisi sivuston mukaan Kronen Zeitungille.

– Kun olet yli sekunnin takana, sinun ei tarvitse edes ajatella renkaita, itävaltalainen sanoi Bottaksesta, joka oli esimerkiksi Malesian aika-ajossa viides ja Singaporen vastaavassa vasta kuudes.

Näissä kisoissa suomalainen ajoi viidenneksi ja kolmanneksi. Bottaksen tallitoveri, MM-sarjan kärki Lewis Hamilton onnistui edellisessä kilpailussa Malesiassa ajamaan toiseksi suomalaistähden jäädessä tuossa kisassa siis viidennelle sijalle.

– Lewis sanoi Malesiassa, että auton pitäminen tiellä oli uuvuttavaa. Hän onnistui tässä lahjakkuutensa takia. Bottas taas tarvitsee vakaan auton, formuloiden kolminkertainen maailmanmestari painotti.