Kauden jälkimmäisellä puoliskolla alisuorittanut Valtteri Bottas ylsi Japanin GP:ssä neljänteen sijaan. Kilpailun loppuvaiheessa Bottas ahdisteli rajusti kolmatta sijaa hallussa pitänyttä Daniel Ricciardoa mutta nastolalaiselta loppuivat kierrokset kesken.

Viikontakaisen Malesian GP:n jälkeen Bottas puhui varsin avoimesti medialle vaikeasta ajanjaksostaan. Tultuaan viidenneksi Malesiassa, Bottas totesi tämän ajanjakson olevan vaikein hänen urallaan.

Viime kaudella Mercedeksellä maailmanmestaruuden voittanut Nico Rosbergin mielestä Bottaksen tapa käsitellä ongelmia ei ole paras mahdollinen.

– Se, että hän puhuu ongelmistaan julkisesti ei ole ideaali tilanne, se ei hyödytä ketään. Mielestäni olisi parempi, jos hän pitäisi kaiken itsellään mutta hän toimii, kuten parhaaksi näkee. Hän on loistava kuljettaja, Rosberg totesi f1.comin mukaan.