F1-sarjan omistajat haluavat nähdä ”Leicesterin ihmeen” myös formulamaailmassa

© Kuva: Getty Images

F1-sarjan omistaja Liberty Media haluaa tehdä sarjasta tasaväkisemmän ja yllätyksellisemmän. Esimerkiksi on nostettu jalkapallomaailman kenties kaunein tuhkimotarina.

Valioliigan häntäpäähän etukäteiskaavailuissa tuomittu Leicester City yllätti kaikki kaudella 2015-16 nappaamalla lopulta maailman kovatasoisimpiin kuuluvan jalkapalloliigan mestaruuden. Kyseessä oli sensaatio, sillä edellisen kerran kokonaan uusi joukkue oli juhlinut ylimmän sarjatason mestaruutta Englannissa vuonna 1978.

F1-sarjan onglemana on jo vuosia pidetty epätasa-arvoisuutta tallien välillä. Suuret pysyvät suurina, sillä esimerkiksi tulonjako suosii menestyjiä. Amerikkalaisomistuskeen alkuvuodesta siirtyneen sarjan uusi johtajisto näkisi kuitenkin koko lajille etuna, mikäli mahdollisimman monella tallilla olisi mahdollisuus menestykseen.

– Meidän täytyy saada sekoitettua lähtöluetteloa nykyisestä. Tällä hetkellä formulamaailmassa ei ole mahdollisuutta toistaa Leicesterin temppua, sillä sarjan kärki- ja tyvipää ovat liian kaukana toisistaan, sarjan markkinointipäällikkönä toimiva Sean Bratches toteaa Autosportille.

Bratches kertoo työryhmän laatineen viiden muutoksen pääkohdat, miten sarjaa tulisi kehittää jatkossa. Tasaväkisemmän kilpailun lisäksi tapetilla ovat myös budjettikatto ja paremman show’n luominen.

 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.