F1-sarjan omistaja Liberty Media haluaa tehdä sarjasta tasaväkisemmän ja yllätyksellisemmän. Esimerkiksi on nostettu jalkapallomaailman kenties kaunein tuhkimotarina.

Valioliigan häntäpäähän etukäteiskaavailuissa tuomittu Leicester City yllätti kaikki kaudella 2015-16 nappaamalla lopulta maailman kovatasoisimpiin kuuluvan jalkapalloliigan mestaruuden. Kyseessä oli sensaatio, sillä edellisen kerran kokonaan uusi joukkue oli juhlinut ylimmän sarjatason mestaruutta Englannissa vuonna 1978.

F1-sarjan onglemana on jo vuosia pidetty epätasa-arvoisuutta tallien välillä. Suuret pysyvät suurina, sillä esimerkiksi tulonjako suosii menestyjiä. Amerikkalaisomistuskeen alkuvuodesta siirtyneen sarjan uusi johtajisto näkisi kuitenkin koko lajille etuna, mikäli mahdollisimman monella tallilla olisi mahdollisuus menestykseen.

– Meidän täytyy saada sekoitettua lähtöluetteloa nykyisestä. Tällä hetkellä formulamaailmassa ei ole mahdollisuutta toistaa Leicesterin temppua, sillä sarjan kärki- ja tyvipää ovat liian kaukana toisistaan, sarjan markkinointipäällikkönä toimiva Sean Bratches toteaa Autosportille.

Bratches kertoo työryhmän laatineen viiden muutoksen pääkohdat, miten sarjaa tulisi kehittää jatkossa. Tasaväkisemmän kilpailun lisäksi tapetilla ovat myös budjettikatto ja paremman show’n luominen.