Romain Grosjean uskoo nousevansa huipputiimiin: ”Olen ajotaitojen puolesta maailmanmestariainesta”

© Kuva: Getty Images

Haasin Romain Grosjean sanoo, että hänen on pystyttävä reagoimaan paremmin eteen tuleviin vaikeuksiin ansaitakseen paikan F1-huipulla. Hän uskoo pääsevänsä vielä huipputiimiin.

Grosjean on ollut radioviesteissään erittäin suorapuheinen. Niistä on tullut jo vakituista TV-viihdettä. Puhe on kovin usein ollut tallin jarruongelmista.

Grosjean ajaa kuudetta kauttaan F1:ssä, parhaat hetkensä hän koki Lotuksella 2012 ja 2013 noustuaan yhdeksän kertaa palkintopallille.

Motorsport.com kysyi Grosjeanilta, mitä hänen pitää tehdä paremmin päästäkseen vielä huipputiimiin.

– Aina on paljon asioita, mitä voi parantaa. Turhaudun helposti, ongelmien ja vastoinkäymisten käsittelemisessä minun on pystyttävä parantamaan. Ajamisen, kunnon ja palautteen antamisen osalta olen mielestäni maailmanmestaritasolla, jos pääsen riittävän hyvään autoon, Grosjean sanoo.

Ranskalainen puolustelee tuohtumisiaan tiimiradiossa.

– Turhaudun, koska haluan voittaa. Se kuuluu sitten radiosta, koska mihin minä voisin silloin paeta turhautumistani? Voisin toki sanoa vain ”OK, en voita kilpailua, ajan vain saadakseni palkkarahani, sitten menen kotiin”, Grosjean kärjistää.

– Minulla on yhä valtava voittamisen nälkä. Moni kuljettaja on tyytyväinen, kunhan voittaa tallikaverinsa. Mutta minä en ole sellainen. Tässä maailmassa voi tapahtua mitä vain. Tuskin Valtteri Bottas mietti joulukuun alussa, että taistelisi maailmanmestaruudesta sen sijaan, että ajelisi sijoista 7-8. Yksi puhelu muutti kaiken. Asioita voi tapahtua minä päivänä hyvänsä ja jaksan uskoa, että minun päiväni tulee vielä, Grosjean sanoo.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.