Jari-Matti Latvala ei pystynyt kuromaan merkittävästi eroa Sardinian rallia johtavaan Ott Tänakiin. Latvala ajoi EK18 maaliin toiseksi nopeimpana saavuttaen kilpailua johtavaa virolaista vain 2,1 sekuntia. Latvalan ero kärkeen ennen viimeistä erikoiskoetta on siis 23,4 sekuntia.

– Ajan hyvässä rytmissä tällä hetkellä, ja säästelen vain renkaita Power Stagelle, Latvala kommentoi.

Juho Hänninen taas on sulamassa täydellisesti taistelussa Sebastian Ogieria vastaan kilpailun viidennestä sijasta. Hännisen olisi Latvalan kannalta tärkeää tulla maaliin ennen ranskalaista, jotta MM-sarjassa ero kutistuisi. Ogierin ja Hännisen ero on jännittävät 5,6 sekuntia suomalaisen hyväksi ennen viimeistä lyhyttä Power Stagea.

Esapekka Lappi ajoi vakuuttavasti pohjat erikoiskokeelle ja oli tyytyväinen ennen kilpailun päättävää Power Stagea. Lappi on kilpailussa neljäntenä.

– Koko pätkä tuli puhtaasti. Säästelen renkaita viimeiselle erikoiskokeelle. Kaikki on hyvin, Lappi sanoo pätkän maalissa.