Algarven radan omistajat ovat aloittaneet keskustelut Formula 1:n kanssa radan tuomisesta kilpakalenteriin Autosportin tietojen mukaan. Tämän myötä Portugalin GP palaisi kalenteriin. Se on ajettu edellisen kerran 1996, jolloin kisapaikkana oli Estorilin moottorirata.

Autosportin saamien tietojen mukaan Portugalin hallitus on pyytänyt Algarven radan omistajia aloittamaan neuvottelut Formula 1:n tuomisesta takaisin Portugaliin. Neuvotteluja on käyty Liberty Median kanssa, mutta ne ovat vielä hyvin varhaisessa vaiheessa.

Portugalissa uskotaan, että radalla on edellytykset järjestää F1-kilpailuja, kun ympäröivä infrastruktuurikin on kunnossa.

Formula 1:n uusi omistaja Liberty Media on ollut todella päättäväinen sen suhteen, että kalenteria tullaan laajentamaan. F1:n johtajistoon kuuluva Ross Brawn on väläytellyt, että ensi kaudella kisoja saattaisi olla yksi enemmän eli 21.

Algarven radalla, joka valmistui vuonna 2008, on ajettu F1-testejä aiemmin. Testejä järjestettiin joulukuussa 2008 sekä tammikuussa 2009.