Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen uskoo, että ensi viikonlopun Sardinian rallista tulee erityisen kova haaste autoille ja kuljettajille.

Viikonlopulle on luvattu 30 astetta lämmintä, joten se asettaa omat haasteensa – samoin paikallinen tiestö.

– Portugalin jälkeen meillä on edessämme toinen erittäin kova ralli Sardiniassa. Autoja ei ole muutettu kovin paljon Portugalin jälkeen, mutta opimme siellä paljon hyviä uusia asioita. Uskon, että niistä on nyt hyötyä. Sardinia on kuuma paikka ja tiestö on kivikkoista, joten siellä on oltava äärimmäisen tarkkana, ettei tule osumia ja rengasrikkoja. Meillä on kolme kovan luokan ammattikuljettajaa, jotka tietävät kyllä, miten siellä pitää ajaa, Mäkinen sanoo Toyotan tiedotteessa.

– Tavoite on, että näemme kaikki kuljettajat maalissa. Jos saamme pisteitä, vielä parempi. Meillä on hyvä kehityssuunnitelma Sardiniaan, Esapekka Lappi tulee kokeilemaan vähän uusia juttuja. Tärkein asia meille olisi edelleen, että saamme ajettua niin paljon kilometrejä kuin mahdollista.

Juho Hänninen on ajanut Sardiniassa neljä kertaa, joten ladut ovat tuttuja.

– Teimme kaksi päivää testejä Sardiniassa ennen Argentiinaa. Siitä on jo aika kauan ja olosuhteet olivat paljon viileämmät, mutta saimme silti idean siitä, millainen tiestö siellä on. Luvassa on kuumaa keliä, sen etu on, että rengasvalinnat ovat kaikille selkeät, Hänninen sanoi.

– Portugalissa opimme jälleen paljon uusia juttuja. Jos saamme ajettua puhtaan kisan, on erittäin hyvät mahdollisuudet pisteille. Lähtöpaikasta tulee olemaan meille etua, joten siitä pitää ottaa perjantaina kaikki irti.