Jari-Matti Latvala ajaa kakkosena Puolan rallissa 0,7 sekuntia Hyundain Thierry Neuvillen takana. Kolmantena on Sebastian Ogier 0,8 sekuntia Latvalasta.

WRC.comilla Latvalalta kysyttiin, onko hänen neljäs lähtöpaikkansa paljon parempi kuin ykkösenä reitille starttaavan Ogierin.

– Ei se paljon parempi ole. Näkee siellä tiellä toki vähän jarrutusjälkiä. Pienillä teillä puiden välissä ajaminen ei ole helppoa. Avoimilla alueilla pito on täällä parempi, Latvala sanoi.

Esapekka Lappi harmitteli torstaina, että hänen autossaan on vikaa moottorissa. Toyota twiittasi, että se tietää mistä on kyse. Nyt Lappi tuli ihan mukavasti, hän oli pätkän viides 4,8 sekuntia Neuvillesta.

– Ei ongelmia, kyse oli vain moottorikartasta. Tästä tulee vaikea päivä, tiellä on niin liukasta. Lähes kaikki jarrutuspaikat ovat aivan mutaisia. On oltava hiukan varovainen. Olen kuin vene, seilaan vain ja toivon parasta, Lappi filosofoi.

Juho Hänninen hävisi Lapille 1,8 sekuntia, mutta hän sai 10 sekunnin aikasakon otettuaan eilisellä yleisöpätkällä varaslähdön. Hännisen ero kärkeen on jo 17,6 sekuntia ja sijoitus 12:s.

Ensimmäistä WRC-kilpailuaan M-Sportilla ajava Teemu Suninen jäi keulasta 9,9 sekuntia, sille löytyi syy.

– Päästin moottorin sammumaan heti ensimmäisessä risteyksessä. Loppu tuli ihan hyvin. Nyt on kuitenkin parannettava omaa tekemistä ja vältettävä virheitä, Suninen sanoi.