Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen harmitteli Jari-Matti Latvalan ulosajoa Portugalin MM-rallissa, mutta ylisti WRC-debytanttiaan Esapekka Lappia.

Latvala ajoi ulos viimeisellä varsinaisella erikoiskokeella ja jäi kärjestä liki viisi minuuttia. Latvalan mukaan auto ei jarruttaessa pysähtynyt.

– Päivä osoitti Portugalin rallin haastavuuden. Tiet menivät jo ensimmäisellä ajokerralla aika heikkoon kuntoon, joten lähtöpaikkaetua ei täällä saa. Jari-Matti käytti tilaisuuden hyväkseen ja otti johtopaikan, mutta toisella ajokerralla olosuhteet olivat hänelle epäonniset, Mäkinen sanoi.

Juho Hänninen ajoi näissä oloissa erinomaisesti, hän pystyi välttämään ongelmat. Esapekka Lappi sai mielestäni täydellisen alun Yaris WRC -kuljettajana. Hän teki juuri sitä, mitä häneltä pyysimme ja odotimme. Lauantaina on luvattu kuumempaa säätä, mikä tekee kilpailusta entistä haastavamman, Mäkinen sanoi.

Hänninen on parhaana suomalaiskuljettajana kilpailun seitsemäntenä 52 sekuntia kärjestä.

– Aika hyvä päivä moneen muuhun verrattuna, ongelmia ei juuri ollut. Aamulla olin ehkä liiankin varovainen. Iltapäiväksi teimme auton säätöihin muutoksia, että se toimisi paremmin karuilla teillä. Vaikeaa se silti oli. Auto on vahva ja nopea, joten tästä on hyvä jatkaa kilpailua lauantaina, Hänninen sanoi.