Erittäin tiukan Portugalin rallin kahdella viimeisellä erikoiskokeella ei tapahtunut enää suurempia muutoksia kärjen osalta.

Kärjessä on perjantain jälkeen Viron Ott Tänak 4,6 sekunnin erolla ennen Dani Sordoa. Sébastien Ogier on kolmantena viisi sekuntia perässä Tänakia.

Kahdeksannen erikoiskokeen nopein oli Sébastien Ogier 0,2 sekunnin erolla ennen Thierry Neuvillea. Kolmas oli Hayden Paddon jääden Ogierille puoli sekuntia. Kilpailua johtava Tänak oli neljäntenä sekunnin hitaampana kuin Ogier.

EK9:llä nopeimman ajan kellotti Paddon ennen Elfyn Evansia ja Ogieria, joka nousi kahdella viimeisellä EK:lla aivan Espanjan Dani Sordon kantaan. Kaksikon ero on vain 0,4 sekuntia ennen lauantaita.

Suurinta draamaa nähtiin tänään EK7:llä, kun kärkitaistelusta tipahtivat Jari-Matti Latvala, Kris Meeke ja Hayden Paddon. Latvalan auto osui toisessa jarrutuksessa penkkaan ja pyörähti ympäri. Lue lisää aiheesta täältä.

Suomalaisista parhaiten perjantain jälkeen ovat Juho Hänninen ja Esapekka Lappi. Hänninen on lauantain jälkeen sijalla seitsemän ja on jäänyt kärjestä 52 sekuntia. Lappi on yhden sijan Hännisen takana ja minuutin ja kaksitoista sekuntia kisaa johtavan Tänakin takana.

Lauantaina ajetaan kuusi erikoiskoetta ja sunnuntaina neljä.

Tilanne 9/19:
1. Ott Tänak
2. Dani Sordo +4,6
3. Sébastien Ogier +5,0
4. Craig Breen +12,9
5. Elfyn Evans +18,3
6. Thierry Neuville +22,7
7. Juho Hänninen +52,0
8. Esapekka Lappi +1:12,3

11. Teemu Suninen +4:11,7
13. Jari-Matti Latvala 4:42,6