Portugalin MM-ralli sujui EK6:een asti nätisi, mutta EK7:llä alkoi rytistä.

Kärkitaistelusta putosivat Jari-Matti Latvala, Kris Meeke ja Hayden Paddon.

– Heti pätkän alussa, toisessa mutkassa auto ei vain pysähtynyt. En tiedä miksi, se tuntui tosi oudolta. Osuimme penkkaan ja auto pyörähti siitä ympäri. Pääsimme takaisin tielle, mutta oli ajettava katuasetuksilla, Latvala kertoi WRC.comilla.

Kris Meeke puolestaan pamautti taas kerran ulos niin, ettei päässyt edes maaliin asti. Hän ajoi ulos ennen pätkän puoliväliä ja rikkoi jousituksensa. Paddonia puolestaan riivasi tekninen vika.

– Auto vain pysähtyi yhtäkkiä, emmekä saaneet sitä käyntiin. Teimme kaikkemme, tarkistimme joka ikisen johdon. Sitten se viimein käynnistyi, kyse oli elektroniikkaongelmasta, kisa on nyt pilalla, Paddon kertoi pettyneenä.

Osa kuljettajista ajoi maaliin asti sentään ongelmitta. Pätkän nopein oli Dani Sordo, Juho Hänninen oli seitsemäs ja Esapekka Lappi yhdeksäs.

Ott Tänak johtaa yhä kilpailua, Sordo on nyt kakkosena 3,6 sekunnin päässä, kolmantena on Sebastien Ogier 6,3 sekuntia kärjestä. Hänninen on seitsemäntenä 49 sekuntia keulasta, Lappi kahdeksas 1.05 kärjesä.

Latvala putosi sijalle 13 peräti 4.42 kärkeä perässä.