Esapekka Lappi ajoi loistavasti Portugalin rallin EK14:n. Hän oli pätkän viides vain 6,3 sekuntia nopeimmin ajaneesta Sebastien Ogierista.

– Nyt oli kaikki pelissä, yritin todella tehdä hyvän ajan. En tiedä, olinko vieläkään riittävän rohkea, Lappi vähätteli huimaa vauhtiaan WRC.comille.

Juho Hännisen auto pysähtyi reitille, hän jäi yli minuutin keulasta ja putosi sijalle kahdeksan.

– Joku ongelma siellä nyt oli. Taisi olla polttoaineen syötössä ja paineissa. Saimme sen korjattua, mutta moottori leikkasi uudestaan kiinni juuri ennen loppua. Nyt pitää tutkia, mistä on kyse, Hänninen sanoi.

Ogierin jälkeen pätkän kakkonen oli Thierry Neuville 4,5 sekuntia hitaampana, Jari-Matti Latvala oli kolmas 0,5 sekuntia Neuvillesta.

– Auto on erinomaisen tuntuinen, mutta toivoisin todella, että itsestäni tuntuisi yhtä hyvältä, kuumeinen Latvala harmitteli.

Lappi on nyt seitsemäntenä, ero kuudentena olevaan Elfyn Evansiin on ainoastaan 11,9 sekuntia. Hänninen on 20 sekuntia Lapin takana, Latvala kymmenes, hänen eronsa edellä ajavaan Mads Östbergiin on nyt 34 sekuntia.

Ogierin johto Neuvilleen kärjessä on jo 23 sekuntia. Tänään ajetaan vielä hankala yli 37 kilometrin erikoiskoe Amarante, joka alkaa klo 19.04 Suomen aikaa.