26-vuotias Esapekka Lappi pääsee debytoimaan rallin MM-sarjassa WRC-autolla, kun hän ajaa reilun kolmen viikon päästä Portugalissa kolmannella Toyotalla Jari-Matti Latvalan ja Juho Hännisen lisäksi.

Tallipäällikkö Tommi Mäkinen näkee tilanteessa paljon hyviä puolia.

– Esapekka on nuori ja erittäin nälkäinen kuljettaja. Hän ei ole vielä päässyt kovin paljon testaamaan autoamme, eikä aikaa ole paljon ennen ensimmäistä rallia, Mäkinen sanoo.

– Tiedän, että hän tulee tekemään parhaansa. Tavoite hänellä on sama kuin kaikilla muillakin kuljettajillamme eli ajaa maaliin ralleissa ja kerätä mahdollisimman paljon informaatiota.

Mäkinen pitää Lapin ajattamista merkittävänä myös auton kehitystyön näkökulmasta.

– Meidän autossamme on edelleen paljon kehitettävää, Esapekka tulee oleman erittäin tärkeä palanen siinä prosessissa. Totta kai testatessakin oppii, mutta ei lähellekään niin paljon kuin ajaessa kilpaa muita vastaan, siksi on tärkeää saada hänelle kilpailukokemusta.

– Esapekka ja Janne ajavat joitakin kilpailuja tällä kaudella, mutta ohjelma ei ole vielä valmis. Portugalista joka tapauksessa aloitetaan ja tuntuu hienolta, että pystymme antamaan nuorille kavereille tämän mahdollisuuden, Mäkinen sanoo.