F1-talli Haas joutui muokkaamaan autojaan perjantain harjoitusjaksojen välillä odottamattoman ongelman vuoksi. Vielä ei ole tiedossa, tuleeko talli käyttämään ratkaisua loppuviikonlopun ajan.

Ongelmia aiheutti niin sanottu T-siipi, eli hainevään kiinnitetty lisäsiiveke tuottamaan lisää downforcea. Tämänpäiväiset televisiokuvat näyttivät toistuvasti, kuinka Kevin Magnussenin ja Romain Grosjeanin autojen T-siivet heiluivat vaarallisen paljon ajon aikana. Toisten harjoitusten alkaessa ratkaisu olikin poistettu, mutta se ei estänyt Grosjeania ajamasta session kahdeksanneksi nopeinta aikaa.

Tallipäällikkö Günther Steinerin mukaan talli pohtii loppuviikonlopun suunnitelmiaan ratkaisua kohtaan, mutta myös FIA voi puuttua peliin.

– Datatietomme osoittavat sen tuoneen meille ajallista hyötyä, joten se toimi. Barcelonan talvitesteissä tämänkaltaista ongelmaa ei ilmennyt, eikä se ole myöskään kertaakaan hajonnut. Haluamme sen takaisin, mutta meidän täytyy odottaa FIA:n päätöstä, Steiner toteaa Autosportille.

FIA:n kilpailutoimenjohtaja Charlie Whiting on varoittanut talleja kattojärjestön mahdollisista tutkimuksista koskien T-siipien joustavuutta. Mikäli ne eivät täytä sääntökirjan pykäliä, tullaan niiden käyttölupa eväämään.