KOMMENTTI: Valtteri Bottas näpäytti epäilijöitä – shokkihoitoa Lewis Hamiltonille

© Kuva: Getty Images

Valtteri Bottaksen vauhtia epäiltiin kovasti ennen kauden alkua. Hänen uskottiin jäävän tyystin tallikaverinsa Lewis Hamiltonin jalkoihin. Mitä vielä.

Bottas pysyi Australian GP:ssä loistavasti tallikaverinsa vauhdissa. Ensimmäisellä stintillä Hamilton teki eroa Bottakseen, mutta renkaanvaihdon jälkeen suomalainen otti kaksinkertaista maailmanmestaria kiinni sekuntikaupalla. Kierrosajat olivat koko ajan erittäin hyviä.

Vaikka Melbournen rata on poikkeuksellinen, eikä täysin vertailukelpoinen normaaliratoihin, siitä ei pääse mihinkään, että Bottas ajoi loistavan kilpailun. Oli rata mikä hyvänsä, vertailu tallikaveriin pätee kyllä.

Ja siinä vertailussa Bottas oli suorastaan fantastinen.

Lewis Hamilton tuskin pystyi kuvittelemaan, että vasta reilut kaksi kuukautta Mercedeksellä ollut suomalainen taistelee hänen kanssaan tasapäisesti kilpailun kakkossijasta jo ensimmäisessä GP:ssään. On aivan varmaa, että Australian kilpailu antoi Hamiltonille paljon ajattelemista – mihin Bottas pystyykään, kun saa lisää kilometrejä Mercedeksen autolla ja pääsee koko ajan paremmin sisään tiimin toimintatapoihin?

Jo nyt oli lähellä, ettei Bottas päässyt iskuetäisyydelle alle sekunnin päähän Hamiltonista kilpailun lopussa. Hamilton oli maalissa edellä 1,2 sekuntia, Bottaksen suoritus oli britille vähintään keskivahvaa shokkihoitoa.

Oli melkoinen yllätys, että Ferrari vei avauskilpailun. Sebastian Vettel voitti lopulta ylivoimaisesti. Voitto oli Scuderialle ensimmäinen F1:ssä sitten syyskuun 2015, kun Vettel voitti Singaporessa.

Mercedes otti tänään Lewis Hamiltonin todella aikaisin sisään ensimmäiseen renkaanvaihtoon, se saattoi maksaa voiton. Vettel tuli renkaanvaihtoon paljon myöhemmin ja ohitus oli selviö. Tosin Vettel ajoi Hamiltonia kovempia kierroksia toisella stintillä.

Kimi Räikkönen jäi tallikaveristaan nyt 22,3 sekuntia. Se oli pettymys. Syytä siihen on mahdoton ennustaa.

Avauskilpailu kertoi myös sen, että aika-ajon ja startin merkitys tulee olemaan tällä kaudella valtava. Ohittaminen ei todellakaan ole helppoa.

Lauri Hollo


EM-FUTIS: 5€ Ilmaisveto

1. Siirry Betsafelle tästä
2. Klikkaa ”Lunasta”
3. Saat ilmaisen 5€ vedon mihin tahansa EM-matsiin

Huom! Ilmaisveto on voimassa uusille ja vanhoille asiakkaille