FIA:n presidentti Jean Todt sanoo, että nykyiset F1-autot ovat liian kalliita ja monimutkaisia, ja myös liian luotettavia.

Todt kertoo edelleen haluavansa lajiin enemmän draamaa ja nähtävää.

– Tarvitsemme tapahtumia ja tunteita. Radalla olemme menettäneet paljon tunnetta. Se on palautettava sinne, vaikka kaikki tiimit eivät olisikaan halukkaita siihen, Todt sanoo F1i.comille.

– Uudet autot ovat näyttäviä ja nopeita, mutta olen huolissani kilpailun puuttumisesta ja isoista eroista tiimien välillä. On hienoa, että Ferrari on nyt tasainen Mercedeksen kanssa, mutta se ei auta sitä, että kun keskikasti jää heille kaksi sekuntia kierroksella, se on aivan liian paljon.

– Haaveena on, että 7-8 ensimmäistä autoa olisivat 0,7-0,8 sekunnin sisällä kierroksella. Sellaista ei ole näköpiirissä. Ohittaminenhan on ollut aina hankalaa F1:ssä, mutta se on nyt näillä säännöillä aerodynamiikan lisäämisen hinta, harmitteli Todt ohitusten vähyyttä kauden avauskilpailussa.