MM-rallikauden Monte Carlon avausrallista sivuun jäänyt Mads Östberg aloitti oman ajovuotensa terävästi. Yksityistallin Ford Fiestaa kuljettava norjalainen oli Ruotsin rallin testierikoiskokeen nopein kuljettaja.

Östberg kellotti parhaimmalla vedollaan ajan 4.11,6 joka oli kymmenyksen Citroenin tehdaskuljettajaa Craig Breeniä nopeampi. Hyundain Hayden Paddon jäi 0,6 sekuntia kärjestä

Avaurallin voittanut hallitseva maailmanmestari Sebastien Ogier otti rauhallisesti nastarenkaitaan säästellen. Hän oli testi-EK:n 17:ksi nopein. Toyotan Jari-Matti Latvala oli kymmenes, matkaa kärkeen kertyi 4,6 sekuntia.

Latvalan takana WRC2-luokassa Fordin huippukalustolla kisaava Teemu Suninen väläytteli olemalla tulosluettelon 11:s. Toyotan toinen tehdaskuljettaja Juho Hänninen otti shakedownin Ogierin tapaan rauhallisesti.

Ensimmäinen varsinainen erikoiskoe ajetaan myöhemmin tänään.