Hyundain Thierry Neuville lähti Monte Carlon avausralliin jopa ennakkosuosikkina.

Hän ajoikin viisi pohja-aikaa 12:lla ensimmäisellä erikoiskokeella, mutta ulosajo pilasi kilpailun. Siinä vaiheessa johto kisan lopulta voittaneeseen M-Sportin Sebastien Ogieriin oli jo minuutti.

Hayden Paddonin Monte päättyi jo avauspätkällä ulosajoon, onnettomuudessa menehtyi yksi katsoja.

Nyt Hyundai lähtee torstai-iltana alkavaan Ruotsin ralliin uudella innolla.

– Ruotsi on aivan erityinen kilpailu. Lumella ajaminen on mielenkiintoinen ja hieno juttu. Olen ollut täällä jo monta kertaa ja ajanut yleensä hyvin. Olen luottavainen, että nyt tulee vahva lopputulos, sanoo toissa kaudella toiseksi Ruotsissa ajanut ykkösässä Neuville Hyundain tiedotteessa.

Paddon oli kakkonen vuosi sitten, ja lähtee hänkin innolla ajamaan.

– Tämä on luminen ihmemaa. Kilpailu on yksi ehdottomia suosikkejani. Täällä on kova vauhti ja paljon hyppyreitä. On upeaa ajaa lumella ja käyttää lumivalleja hyväkseen, tästä tulee jälleen mahtava kilpailu, uusiseelantilainen hehkutti.

– Vaikka Monte Carlossakin oli lunta, tämä on täysin erilainen kilpailu. Olemme menestyneet täällä viime vuosina hyvin, joten toivon, että sama trendi jatkuu, kertoi tallipäällikkö Michel Nandan.

– Jos tiet ovat hyvässä kunnossa, tämä on todella nautinnollinen kilpailu. Vauhti kasvaa erittäin kovaksi. Monte Carlo meni pieleen, mutta nyt pyrimme vahvaan kokonaistulokseen.