Kova arvio: ”Uudet F1-autot ovat hirviöitä ja kilpaileminen kärsii!”

© Kuva: Getty Images

Entinen kuljettaja ja nykyinen TV-kommentaattori Martin Brundle uskoo, että kauden 2017 autot ovat ajettavuutensa suhteen hirviöitä, mikä tulee haittamaan kilpailemista.

Brundle uskoo, että kun renkaissa on enemmän pitoa ja ne kuluvat vähemmän, se tulee yhdessä tehonlisäyksen kanssa vaikeuttamaan ohittamista.

– Aivan varmasti ajaminen muuttuu todella paljon, autoista tulee suorastaan brutaaleja ajaa. Mielestäni tässä mentiin nyt taaksepäin sen suhteen, että kilpailemisesta tulisi parempaa. Olen jo kuulut juttuja, että osa mutkista voidaan ajaa kuin suorat, Brundle arvelee Motorsport.comilla.

– Muistan, kun Red Bullilla oli kielletty diffuusori autossaan, silloinkaan he eivät juuri joutuneet mutkiin jarruttelemaan. Täydellä kaasulla siellä melkein mentiin.

– Kun autoihin tulee paljon lisää downforcea ja 25 prosenttia leveämmät renkaat, ja koko autosta tulee 11 prosenttia leveämpi, siitä tulee täysi hirviö ajettavaksi. Jarrutusmatka lyhenee 4-5 metriä, mikä tekee ohittamisen varmasti vaikeammaksi, Brundle sanoo.

– Kaiken avain on siinä, kuinka lähellä toista autoa pystyy ajamaan. Se jää nähtäväksi, ja mielestäni se tulee ratkaisemaan hyvin pitkälti, millaista kilpailemista ensi kaudella näemme.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.