Sähköformulapomo haastaa Donald Trumpin: ”Tulet muuttamaan käsityksesi ilmastonmuutoksesta”

© Kuva: Getty Images

Sähköformulasarja Formula E:n johtaja Alejandro Agag kutsuu Yhdysvaltojen tuoreen presidentin Donald Trumpin seuraamaan sarjan New Yorkin osakilpailua ensi vuoden heinäkuussa. Agag toivoo ilmastonmuutoksen haittoja vähättelevän Trumpin muuttavan käsitystään ekokatastrofista.

Sähkömoottoreilla kulkevat menopelit ovat herättäneet laajaa kiinnostusta autonvalmistajissa, jotka hakevat ekologisempia vaihtoehtoja nykyisille polttomoottoreille. Sarja vieraili kilpailemassa myös Marokon Marrakechissa viimeviikonloppuna, samaan aikaan kun kaupungissa kokoontui kansainvälinen ilmastonsopimusliitto.

Voimaan astuneen Pariisin ilmastonsopimuksen mukaan maailman valtiot sitoutuvat muokkaamaan maailmasta nykyistä ekologisemman paikan elää, mutta useilla kommenteillaan ilmastonmuutosta kritisoinut Trump on herättänyt huolta vihreän aatteen kannattajissa. Trumpin pelätään jättävän allekirjoittamatta sopimuksen, mikä käytännössä estäisi sen ratifioinnin.

Agag haluaakin avata Trumpin silmät ymmärtämään ilmastonmuutoksen todellisuuden sarjansa kilpailussa.

– Haluan ehdottomasti kutsua hänet ensi kesän kilpailuun New Yorkiin. Formula E voi muuttaa Trumpin mielipiteen kestävästä kehityksestä. USA:n presidentti on merkittävä henkilö, enkä usko, että kaikki menee niin huonosti, kuin pahimmat ennusteet väittävät. Hänen puheissaan on ollut havaittavissa valinnan jälkeen järkeäkin, joten uskon hänen ymmärtävän myös paremman tulevaisuuden puolesta, Agag puhui.