© Kuva: Getty Images

Q1: Ferrarit kärjessä aika-ajojen avausosiossa – Bottas myös hyvässä vauhdissa

Japanin aika-ajot saatiin käyntiin Ferrarin kannalta hyvissä merkeissä. Ferrarit nimittäin ajoivat nopeimmat kierrokset aika-ajojen ensimmäisessä osiossa.

Sebastian Vettel oli nopein ja tallikaveri Kimi Räikkönen kellotti toiseksi nopeimman ajan. Mercedes teki avausosiossa vain sen, mitä vaadittiin. Nico Rosberg oli kolmanneksi nopein tehtyään pienen virheen nopealla kierroksellaan. Lewis Hamilton oli neljäs.

McLaren-kuljettaja Jenson Button jäi yllätyksellisesti aika-ajojen ensimmäisen osioon. Buttonin karsiutuminen on varmasti kova takaisku McLarenin mottorivalmistajalle Hondalle kotiradallaan Japanissa.

Force Indian Nico Hülkenberg ja Haas-tallin Romain Grosjean kiilasivat Red Bullien edelle.

Williams-kuskit jatkavat toiseen osioon. Valtteri Bottas ajoi hienon nopean kierroksen ja oli aika-ajojen ensimmäisen osion viides. Renault’n Jolyon Palmer selvisi ensimmäisä kertaa F1-urallaan aika-ajojen toiseen osioon.

Toisesta osiosta karsiutuivat Button, Kevin Magnussen, Marcus Ericsson, Felipe Nasr, Esteban Ocon ja Pascal Wehrlein.

Tulokset Q1 (jos et näe, katso tästä).

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!