WRC2-luokan mestaruustaistelussa Esapekka Lappi johti eilisen jälkeen Teemu Sunista 46,7 sekunnilla Walesin MM-rallissa. Tänään on menty melko tasaisesti ja eroa on nyt EK13:n jälkeen 45 sekuntia.

Voitolla Lappi säilyttää mahdollisuudet mestaruuteen, sillä hän ajaa vielä kauden päätöskilpailun Australiassa, kun Suniselle sallitut seitsemän kilpailua tulevat jo nyt täyteen.

Jos nämä asetelmat säilyvät, siirtyy Suninen sarjan kärkeen 123 pisteellä, kun jo kaikki kilpailunsa ajaneella Elfyn Evansilla on pisteitä 120. Lappi nostaisi voitolla oman pistemääränsä 107:aan. Niinpä kakkossijakin Australiassa riittäisi hänelle mestaruuteen.

– Ei ole ollut ihan paras meno päällä. Sumussa on ollut hankalaa ja jokusen kerran olen joutunut jarruttamaan ihan liian myöhään. Mutta nyt on ihan pakko iskeä Lapille painetta, Suninen sanoi WRC:n ralliradiolle.

Lappikin myönsi, ettei nyt ole varaa virheisiin.

– Yritän ajaa koko ajan niin, että pito olisi mahdollisimman hyvä. Pyrin jarruttamaan mutkiin mieluummin liian aikaisin kuin yhtään liian myöhään. Virheisiin ei todellakaan ole varaa.