© Kuva: Getty Images

F1-tallipäälliköt eivät tyrmää GP-kisojen lisäämistä: ”Jopa 25 GP:tä on mahdollista”

Formula ykkösten tallipäälliköt ovat sitä mieltä, että kilpailujen lisääminen kalenteriin aiheuttaisi tiimeille isoja henkilöstöongelmia. Toisaalta osa näkee asiassa positiivisiakin puolia.

Jo nykyiset 21 kilpailua venyttävät osan tiimeistä äärimmilleen. Jos kilpailuja tulee vielä lisää, se pakottaa tiimit palkkaamaan lisää henkilöstöä ja kulut kasvavat entisestään.

– Mielestäni nyt mennään jo aivan äärirajoilla. Jos kilpailuja tulee vielä lisää, joudumme kierrättämään henkilöstöä. Eikä ainakaan meillä ole tehtaalla reservissä väkeä, joten silloin olisi pakko palkata lisää ihmisiä, McLarenin Eric Boullier sanoo F1 Todayn mukaan.

Toro Rosson Franz Tost on osittain samaa mieltä.

– 20 tai 21 kilpailua on vielä ihan ok. Nykyhenkilöstöllä olisi kuitenkin mahdotonta hallinnoida kaikkia asioita, jos niitä olisi yhtään enemmän. Mutta toisaalta, jos kisoja olisi enemmän, olisi tulojakin. Joten ehkä se ei sittenkään olisi niin iso ongelma. Jos tiimit hyötyvät, asiat ovat ok, Tost sanoo.

Manorin Dave Ryanin mielestä kisamäärän kasvattaminen johtaisi siihen, että GP-viikonloppujen rakennetta pitäisi miettiä uudelleen.

– Muistan hyvin kun kisoja oli 14 ja sekin oli osan mielestä liikaa. Siihen nähden 21 on paljon. Jos kilpailuja olisi 25, pitäisi koko pakettia miettiä uusiksi. Silloin ne voisivat olla kaksipäiväisiä. Ei se olisi ehkä ihan mahdoton ajatus. Emme voi tietää toimisiko sellainen vai ei, joten pitää vain odottaa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Ryan sanoi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!