Tommi Mäkisen Toyota-projekti hienosti aikataulussa: Tuhansia testikilometrejä ilman mitään ongelmia!

© Kuva: Getty Images

Tommi Mäkisen johtama Toyota Gazoo Racing on ajanut hurjan määrän testiä ollakseen valmis ensi kauden WRC-karkeloihin. Takana on jo kymmenet testit ja yli 5000 ajokilometriä.

Kaksi Yaris WRC -autoa on jo valmiina, ja se antaa tallipäällikkö Tommi Mäkisen mukaan hyvän mahdollisuuden kokeilla erilaisia vaihtoehtoja.

– Olemme tehneet todella paljon töitä ollaksemme valmiita silloin, kun pitää. Testejä on ajettu kovasti ja olemme ihan aikataulussa. Toisen auton valmistuminen on auttanut meitä testaamaan enemmän asioita kuin vain yhdellä autolla, Mäkinen sanoo WRC.comilla.

Toinen testiryhmä Puuppolassa on keskittynyt moottorin ja vaihdelaatikon luotettavuuteen sekä auton yleiseen kestävyyteen. Toinen testiryhmä keskittyy ajettavuuteen ja jousitukseen, se on ajanut testejä lähinnä Espanjassa ja Portugalissa.

Testejä johtaa pääinsinööri Tom Fowler, joka on tyytyväinen Toyota Yariksen kehittymiseen.

-Emme ole vielä ajaneet asfalttitestejä lainkaan, mutta jo nyt voi nähdä, että auton suorituskyky on todella korkea. Olemme testanneet täysin ilman ongelmia jo tuhansia kilometrejä, mikä on erittäin rohkaisevaa, Fowler sanoo.

Testikuskeina on ollut kolme suomalaista: veteraani Mäkinen itse sekä Juho Hänninen ja Jarkko Nikara. On puhuttu myös, että Fordin monivuotinen tehdaskuski Mikko Hirvonen liittyisi joukkoon antamaan arvokkaan kokemuksensa.

– Meillä ei ole mennyt aikaa hukkaan käytännössä lainkaan, koska kaikki on toiminut suunnitelmien mukaisesti. Mitään teknisiä ongelmia ei ole ollut. Testeissä Suomen ulkopuolella olemme päässeet ajamaan todella vaihtelevissa olosuhteissa, mutta Toyota Yaris WRC on toiminut koko ajan erinomaisen tasaisesti, Juho Hänninen kertoo.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.