Nico Rosbergillä mahdollisuus historialliseen temppuun Monacossa: ”Olemme keskustelleet Espanjan tapahtumat läpi”

© Kuva: Getty Images

F1-sarjaa johtava Nico Rosberg valmistautuu kotikisaansa Monacon GP:hen luottavaisin mielin.

Espanjan osakilpailussa Mercedes-kuljettajat Rosberg ja tallikaveri Lewis Hamilton kolaroivat heti lähdön jälkeen. Molemmat joutuivat kolarin vuoksi keskeyttämään kilpailun. Kolari oli paha isku Mercedekselle, mutta Rosbergin mukaan se on nyt käsitelty.

– Olin musertunut siitä, mitä Espanjassa tapahtui minulle ja ennen kaikkea tiimilleni. Olemme keskustelleet asian läpi ja nyt on aika jättää se taaksemme, Rosberg, 30, kertoi lehdistötilaisuudessa Monacossa.

Sunnuntaina ajettava Monacon osakilpailu on Rosbergille monella tapaa erityinen. Nicon isä Keijo ”Keke” Rosberg voitti Monacossa vuonna 1983 ja Nico otti ensimmäisen voittonsa Monacosta vuonna 2013. Näin ollen Rosbergeistä tuli ensimmäinen isä ja poika, jotka ovat voittaneet Monacon GP:n.

Lisäksi Rosberg on asunut suurimman osan elämästään Monacossa ja siksi Monacon GP on Rosbergille kuin kotikisa.

– Olen kasvanut Monacossa ja asun yhä siellä. Minulla on muistoja jokaisesta kadunkulmasta aina kouluajoista lähtien, Rosberg kertoi.

Rosberg on voittanut kolmena edellisenä vuotena Monacon GP:n (2013, 2014, 2015). Jos Rosberg pystyisi ensi sunnuntaina ottamaan jälleen voiton, hän nousisi F1-historian toiseksi kuskiksi, joka on voittanut Monacon GP:n neljästi peräkkäin. Ayrton Senna voitti Monacon GP:n peräti viisi kertaa peräkkäin vuosina 1989-1993.

Rosberg johtaa sarjaa 39 pisteen erolla Kimi Räikköseen ja jahtaa ensimmäistä maailmanmestaruuttaan. Rosberg lähtee Monacon historialliselle katuradalle intoa täynnä.

– Voiton uusimisesta tulee todella haastavaa, kun Lewis (Hamilton), Ferrarit ja Red Bullit ovat nyt todella vahvoja. Olen silti luottavainen, joten kisat alkakoon, Rosberg intoili.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.