McLaren-pomo antamassa nuorelle kuljettajalleen mahdollisuuden – Bottakselle uusi tallikaveri?

© Kuva: Getty Images

McLaren-pomo Ron Dennis haluaa pitää kiinni tallin testikuljettajastaan Stoffel Vandoornesta. Se tietäisi lähtöä 36-vuotiaalle Jenson Buttonille, jolla on sopimus loppumassa tähän kauteen McLaren-Honda -tallin kanssa.

– Vandoorne on olennainen osa tallimme tulevaisuutta. Jos joku talli luulee voivansa kaapata hänet, se on suuri erehdys, Dennis jyrisi BBC:lle.

Dennis vakuutti vielä erikseen, ettei Vandoorne, 24, ole myytävänä.

– Stoffel on erittäin lahjakas, älykäs ja kovasti töitä tekevä nuori kuljettaja, jolla on valtavasti potentiaalia. Lisäksi hän tietää, miten voitetaan, Dennis ylisti testikuljettajaansa.

Buttonin alkukausi on ollut haastava. Paras sijoitus on yhdeksäs, ja se tuli Espanjan GP:ssä kaksi viikkoa sitten. MM-sarjassa Button on vasta 16.

Spekulaatioiden mukaan Button saisi tehdä tämän kauden jälkeen tilaa Vandoornelle. Tallin toisella kuljettajalla Fernando Alonsolla on sopimus vuoteen 2017 saakka.

Buttonista saattaa tulla ensi kaudella Valtteri Bottaksen tallikaveri. Williams on tiettävästi halukas hankkimaan Buttonin Felipe Massan tilalle. BBC:n mukaan sisäpiiritiedot kertovat, että Bottaksella olisi sopimus Williamsin kanssa myös ensi vuodesta.