Fernando Alonso jyrkkänä vaaratilanteesta: ”Se ei ole koskaan hyväksyttävää”

© Kuva: Getty Images

Monacon vapaissa harjoituksissa nähtiin torstaina vaarallinen tilanne, kun viemärinkansi osui Jenson Buttonin autoon. SuomiF1.com uutisoi eilen, että Nico Rosbergin auto irroitti viemärin kannen ja kansi lähti kierimään kovaa vauhtia Buttonin autoa kohti.

Tilanteesta selvittiin onneksi säikähdyksellä. Kansi osui Buttonin auton etusiipeen, eikä miehelle itselleen käynyt mitään.

– Se ei ole koskaan hyväksyttävää, että tuollaisia onnettomuuksia tapahtuu, Buttonin tallikaveri Fernando Alonso kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Vasta onnettomuuden jälkeen järjestäjät kävivät läpi kaikki radan viemärikaivot.

– Se oli jotain, josta emme pitäneet tarpeeksi huolta ratatarkastuksissa ennen harjoituksia. Kaikki yksityiskohdat pitäisi tarkastaa varmistaaksemme radan turvallisuuden, Alonso jatkoi.

Button oli tilanteesta myös huolissaan.

– Turvallisuuden vaatimustaso on täällä (Monacossa) yleensä todella hyvä, mutta tuo onnettomuus on jotain, mitä emme halua enää ikinä nähdä. Olimme onnekkaita, että kansi pysyi melko matalalla, Button sanoi.

Formulakuljettajien turvallisuutta pyritään parantamaan kokoajan. F1-autoihin on ollut pitkään kehitteillä jonkinlaista suojaa pään ympärille. Ratkaisuiksi on tarjottu muun muassa turvakaarta ja niin sanottua F1-tuulilasia tai kupua.

Ehdotukset ovat jakaneet kuljettajien mielipiteitä. Alonso kuitenkin toivoo, että asiassa päästäisiin eteenpäin.

– Tässä on taas yksi syy, miksi meidän pitäisi miettiä kupuideaa uudestaan. Tehdään selväksi lajimme parissa ja urheilussa yleensä, että minimoimme riskit, jotka ovat aina olemassa, Alonso sanoi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.