Entinen F1-kuski hamuaa takaisin kuninkuusluokkaan: ”Aiomme yrittää vielä uudestaan”

© Kuva: Getty Images

Pastor Maldonado ajoi vielä viime kaudella Lotuksella. 31-vuotias venezuelalainen tähtää ensi kaudeksi takaisin F1-sarjaan.

Maldonadon tukena on Venezuelan valtion omistama öljy-yhtiö PDVSA.

– Aiomme yrittää vielä uudestaan ja pyrimme pääsemään hyvään ja kilpailukykyiseen tiimiin, Maldonado kertoi Reutersille Monacon varikolla.

Maldonado ajoi formuloiden kuninkuusluokassa vuodet 2011-2015. Vuodet 2011-13 Maldonado vietti Williamsilla ja sen jälkeen hän siirtyi Lotukselle.

Maldonadolla on yhteensä 95 starttia. Palkintokaapista löytyy myös voitto Espanjan GP:stä vuodelta 2012.

– Suunnitelma A on Formula 1. Jos se ei onnistu, joudumme tietysti katsomaan muita vaihtoehtoja, Maldonado kertoi.

Maldonado on tällä kaudella tehnyt rengastestausta Pirellille. Kymmenien miljoonien sponsorisopimus öljy-yhtiö PDVSA:n kanssa voi tehdä Maldonadosta houkuttelevan vaihtoehdon tallille, jossa ylimääräinen raha tulisi tarpeeseen.

Ongelmaksi voi nousta se, että Venezuela kärsii syvästä taloudellisesta taantumasta. Tilanne maassa on huono ja PDVSA:n tuki tuskin tulee olemaan samaa luokkaa, mitä se on aiemmin ollut.

PDVSA on sponsoroinut myös Venezuelan jalkapallomaajoukkuetta, joka ilmoitti viime helmikuussa, ettei se ollut saanut luvattuja rahoja. Lopulta rahat kuitenkin tulivat ja PDVSA ilmoitti, ettei sen tuki ole missään vaiheessa hiipunut.

– Olen ainoa venezuelalainen, joka ajaa tällä tasolla. Minua on tuettu useiden vuosien ajan ja suhteet ovat todella hyvät. Toivottavasti voimme toimia yhdessä vielä pitkään, Maldonado sanoi.

Lähde: grandprix247.com


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.