F1-kausi 1998 alkoi suomalaisittain upeissa merkeissä. Mercedeksen V10-moottorin säestämät McLarenit nappasivat kaksoisvoitot kauden kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa. Molemmissa voittoa tuuletti Mika Häkkinen, joka sai myös juhlia maailmanmestaruutta kauden päätteeksi.

Häkkinen oli selvästi radan nopein mies kauden avanneessa Australian GP:ssä, mutta epäselvyys radioliikenteessä oli osoittautua katastrofaaliseksi. Häkkinen kurvasi varikolle vain todetakseen, ettei talli ollut pyytänyt häntä sisään. Toiseksi tipahtanut suomalainen nousi kuitenkin voittoon tallikaveri David Coulthardin päästettyä Häkkisen edelleen.

Häkkinen tarvitsi hieman avustusta myös uransa ensimmäisen voittonsa suhteen aiemman kauden päätösosakilpailussa. Michael Schumacherin ja Jacques Villeneuven kolaroitua kuuluisin seurauksin päästi mestaruuden käytännössä varmistanut kanadalainen molemmat McLarenit ohitseen kilpailun viimeisellä kierroksella. Autettu voitto tai ei, Häkkinen oli ykkössijansa todella ansainnut.

Kahden ”lahjavoiton” jälkeen Häkkinen hiljensi lopullisesti kaikki kriitikot jatkamalla murskaavia otteitaan koko Brasilian GP-viikonlopun ajan. Häkkinen hallitsi sekä lauantain aika-ajoja että sunnuntain kilpailua ylivoimaisesti. Kilpailussa hän ajoi paalulta voittoon ajaen nopeimman kierroksen sekä pysyen johtopaikalla koko kilpailun ajan.

Ylivoimaisuudestaan huolimatta voitto on jäänyt suhteellisen pienelle huomiolle Häkkisen komealla uralla. Suomalaisen entinen työnantaja McLaren kuitenkin nosti suomalaisen voiton komeasti esille Twitterissä. Tänään tuosta Brasilian suurteosta on kulunut 18 vuotta.