Tommi Mäkisen pajan Yaris R5 etenee hitaasti

© Kuva: Getty Images

Toyota kehittää parhaillaan Puuppolassa raivolla kauden 2017 WRC-autoaan. Niinpä WRC2-luokan Toyota Yaris R5 ei ole prioriteettilistan kärkipäässä.

– Alamme kehittää sitä heti, kun meillä on aikaa keskittyä asiaan kunnolla. Tietyillä osa-alueilla olemme jo tehneet suunnitelmia. Pitää ensin keskustella Toyota Motor Companyn kanssa siitä, millainen markkina tuolle autolle on olemassa, sanoo Toytotan tallipäällikö Tommi Mäkinen.

– Se ei tule missään nimessä 2017, sanoisin että aikaisintaan 2018. Jos aloittaisimme täydellä höyryllä nyt, se voisi olla valmis kauden 2017 loppupuolella. Mutta mielestäni tässä vaiheessa ei ole järkevää viedä projektia eteenpäin, koska auto ei ole vielä edes tarpeeksi nopea.

Hyundai sen sijaan ilmoitti juuri, että sen i20 R5 on jo ollut täydessä testipyörityksessä Ranskassa Kevin Abbring ratin takana. Hyundaille auto on jo kolmas kahteen vuoteen, joten korealaiset ovat laittaneet hösseliksi tultuaan mukaan MM-sarjaan. Auton on tarkoitus olla kilpailukykyinen kauden puolivälin paikkeilla. Samaan aikaan Hyundai pakertaa jo neljännen uuden autonsa kimpussa, Abbring sekä Seb Marshall aloittavat pian vuoden 2017 i20 WRC:n testaamisen.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.