F1-sarja on saanut kritiikkiä nuivasta suhtautumisestaan sosiaalista mediaa kohtaan. Nyt Haas-kuljettaja Romain Grosjean on saanut kokea nuivuuden omakohtaisesti.

– Jaoin Facebook-sivuilla videon kuvauspäivästämme, samoin kuin huoneestani sitä edeltäneenä päivänä. FOM (F1-sarjan oikeuksien haltija) käski minun poistaa kaikki videot. Kaikille niille ehti tulla yli miljona katselukertaa, Grosjean ihmettelee Motorsport.comille.

– Minusta se oli hienoa, se antaa ihmisille mahdollisuuden nähdä Formula ykkösten kulissien taakse, mutta meille ei sallita sitä, ranskalainen jatkaa.

Hänestä F1 onkin haaskaamassa hyvän tilaisuuden saavuttaa faneja laskevien katsojamäärien aikakautena.

– F1 on liian kapeakatseinen. Menetämme faneja, mutta nykyään sosiaaliessa mediassa on miljardeja ihmisiä emmekä saa tavoittaa heitä, Grosjean kritisoi.

Yhdessä asiassa hän kuitenkin antaa tunnustutsta sarjan fanisuhtautumisen suhteen. Grosjean pitää ”päivän kuljettaja” -palkinnon tuomista hyvänä ajatuksena.

– Nyt on tämä fanien äänestämä päivän kuljettaja, mikä on hyvä, kun saamme faneja taaksemme. Se on aika siistiä, ranskalainen toteaa.