Red Bull Racingin tiimipäällikkö Christian Horner on samoilla linjoilla Sebastian Vettelin kanssa siitä, että formula ykkösistä on tullut avian liian monimutkaista.

Jokin aika sitten Vettel lausui harvinaisen painokkaasti mielipiteensä siitä, että F1 on mennyt lukuisine sääntöineen aivan liian monimutkaiseksi; liiat tekniset yksityiskohdat tekevät autoista liian helppoja ajaa, eivätkä kuljettajien erot tule riittävästi esiin. Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner on tismalleen samaa mieltä.

– En voisi olla enempää samaa mieltä. Luin Vettelin kommentit ja ajattelin heti, että hän on täysin oikeassa. F1:ssä pitäisi olla enemmän kyse kuljettajien paremmuudesta, ei pelkästään autojen. Kuljettajien paremmuuden pitää ratkaista, Horner sanoo F1i.comin mukaan.

– Meillä on kauden 2017 sääntöuudistusten yhteydessä erinomainen mahdollisuus korjata tämä asia. Mandaatti on selvä: tarkoitus on saada autoista 5-6 sekuntia nopeampia kierroksella sekä tehdä niistä vaikeampia ajaa. Jos tämä onnistuu, niin miehet erottuvat pojista aivan varmasti.

– Toivon todella, että uusista säännöistä päästään yksimielisyyteen jo mahdollisimman pian.

Samalla Horner kuitenkin myöntää, että iso päätösvalta asiassa on Bernie Ecclestonella ja FOM:llä, joka hallinnoi formula ykkösten rahavirtoja.

– Nähdäkseni FIA haluaa muutoksen juuri tähän suuntaan. En haluaisi todellakaan sitä, että tässä tehdään samanlainen kompromissiratkaisu kuin moottoreiden kanssa tapahtui, Horner toivoo.